De 5 Tibetanen

De rituelen van de 5 Tibetanen kwamen naar me toe tijdens mijn opleiding tot ademwerk coach in 2010. Ze schijnen al heel lang te bestaan, maar niemand kent de oorsprong precies. Het verhaal gaat dat ze ooit door een Engels legerofficier die een tijd in een Tibetaans klooster heeft gezeten naar het westen zijn gebracht.

Tijdens mijn opleiding mocht ik de 5 Tibetanen iedere dag doen. Ik was in die tijd tijdelijk minder met yoga bezig en herinner me dat ik 7x al veel vond. Al snel werd het lichaam er sterker van door de dagelijkse beoefening en voelde ik me meer in evenwicht en energieker. Na een paar weken deed ik ze 15x met gemak. De 5 Tibetaanse riten en 10 minuten meditatie daar achteraan zijn effectief om je dag positief en krachtig te beginnen. In balans, alert, vrij en dus fris en fruitig en bewust.

Omdat het wiel al 10000000 keren is uitgevonden en opgeschreven, vind je hieronder een link naar een pdf die mijns inziens goede tekst en uitleg geeft over de 5 Tibetanen. Zoals in alles, blijf goed bij jezelf en overdoe het niet. Weet ook dat je even pauze kunt nemen na iedere oefening, zo heb je tijd om te voelen. Link klik hier nu, naar het 5 Tibetanen artikel van Mirre Bots met foto’s