Inspirerend Ademwerk

Alive and kicking!

Voordat ik met mijn opleiding tot inspirerend ademwerk coach begon, had ik last van hoge bloeddruk, dikke enkels, angsten en ik weet niet wat nog meer. Zelfs al was ik yoga docente, ik was in die tijd, zoals ik er nu op terug kijk, misschien ook wel door omstandigheden, een beetje dood aan het gaan. Ik kan zeggen dat ik door het doen van dit inspirerende ademwerk, wat een combinatie is van lichaamswerk, ademen, meditatie en een beetje yoga op alle fronten een ander mens ben geworden. Alive and kicking!

Mentaal

In mijn ademsessies heb ik heel veel over mijzelf geleerd. Heel bijzonder. Het was een combinatie van ademen, overgave, weerstand, onderzoek, nog meer weerstand, verandering, loslaten, weer opnieuw weerstand, gedachten die krioelden, stilte, diepe stilte, volledig bewust zijn, nog meer bewust Zijn, Zijn, helderheid en  nog meer overgave. Dit was het innerlijke proces.

Fysiek

Fysiek had ik eerst wat pijnen, voelde ik het stromen, was het alsof mijn diafragma in de fik stond, gebeurde er van alles en nog wat en op een gegeven moment voelde mijn lijf zo ontspannen en pijnvrij, zoals ik me nog nooit gevoeld had. Volledig spanningloos. Er was zachtheid en rust. Zelf doe ik geregeld een ademsessie of ik laat me begeleiden.

Zo had ik afgelopen jaar last van liezen en heupen en wat hoofdpijnen zo af en toe. Na 2 ademsessies was het helemaal weer over.

Energie

Na de sessies heb ik veel meer energie ervaren. Alsof alles meer zichtbaar was als energie, meer sprankelend en meer helder en ook fysiek had ik veel meer energie. Ik luisterde ook beter naar wat ik nodig had om mijn energiepeil in evenwicht te houden.

Eenheid en Bewust Zijn

Uiteindelijk was er dit volledige bewuste Zijn als een vervulling van mijn verlangen de eenheid te ervaren. Ook een ervaring van dat alles in niets is en niets in alles, diepe oorverdovende stilte en meer van dit soort ervaringen. Het heeft me een betere yogadocente gemaakt. Het heeft me zo geraakt dat ik het altijd ben blijven toepassen en uitdragen. We are the universe in ecstatic movement. Zo waar.

Het leven gaat door. Met 2 kinderen en een partner was het voor mij niet mogelijk om in die bubbel te blijven. Samadhi is een prachtige staat van Zijn, Alle ervaringen hebben me een beter mens gemaakt, in ieder geval ben ik beter voor mezelf gaan zorgen, weet ik wat we in werkelijkheid zijn, universele sterrenstofjes en heeft het me veel gebracht ook op yoga gebied.

Ademwerk weekenden

In een ademwerk weekend ga je de diepte in, op mentaal, emotioneel, energetisch, fysiek en spiritueel vlak. Vanuit diepe ontspanning hoef je alleen maar te zijn in Vrijheid. Dat is wat een inspirerend ademwerk weekend voor je kan doen. Let wel, het is nog een beetje werken, maar heel bevrijdend!

Iedere sessie die we in het weekend doen, is anders, werkt anders uit. In de adempatronen, zie ik waar je zit en wat je nodig hebt. Misschien wel iets minder hard werken, of net iets harder werken, of misschien wel die overgave, het vertrouwen. Je lichaam geeft het aan en samen drukken we letterlijk op de knoppen om los te laten. Nieuwsgierig?

Ademweekenden staan gepland  voor 5 en 6 oktober. en 24 en 25 januari. Deze zijn toegankelijk voor iedereen die verdieping wil naar ontspanning.

Waar in Den Haag? Trance Art, Ijzerwerf 17. Investering in jezelf is € 305 inclusief lunch.

Bijscholingsopleiding vanaf 2020

Inmiddels staat de inspirerend ademwerk bijscholingsopleiding klaar. Meer informatie vind je onder deze link, je kan hierop klikken.

Contra-indicaties

Ademwerk is niet voor iedereen geschikt. Als je hartklachten hebt of bipolaire of psychische problemen dan raad ik het af, Ook met zwangerschap en oogproblemen moet je weten wat je doet. Het kan wel heel goed helpen bij een depressie en burn out en bij trauma verwerking.